Pénisz szövege. Hírlevél feliratkozás

pénisz jelentése angolul

Férfivallomások — Sanyi és Aranka Színház Persze és köszi.

pénisz szövege

A Férfivallomások című előadásból az derül ki, hogy nemcsak mi, nők, hanem bizony a férfiak is pénisz szövege fallosz uralma miatt szenvednek, csak kicsit másképp, úgyhogy nagyon megsajnáltam őket. Roppant szimpatikus vállalkozás, amikor egy nő, esetünkben Selmeczi Bea úgy dönt, hogy ír egy szöveget a férfiak legmélyebb frusztrációiról, majd színpadra állítja azt.

Index - Tudomány - Segítség, eltűnik a farkam, meghalok!

Persze, lehetne azt mondani, hogy ez olyan, mintha férfiakat faggatnánk a PMS és a menzesz okozta kínokról. De mivel tudást nemcsak a tapasztalat segítségével szerezhetünk, ugyan miért is ne lehetne egy férfinak releváns véleménye ezekről?

Fasz, pénisz, fütyi, kuki, bráner, farok, hímvessző, dákó. Hogy társadalmilag mennyire tabu a nemi szervekről beszélgetni, azt az is jól bizonyítja, hogy pironkodva írtam le ezt a pár szót, az olvasót pedig feltehetően zavarba hozza egy kissé, hogy egy kritikában látja.

pénisz szövege

Nagyjából ez derül ki az előadásból is, mely prüdériától mentesen használja a legkülönbözőbb szinonimákat a férfi hímtag megnevezésére. A közönség tagjai rövid időre zavarba jönnek, majd később jóízűen nevetnek, esetenként rá is unnak kicsit a témára. A háttérben a vetítés ugyanúgy nem kímél minket, ahogy a szöveg sem: péniszeket és pénisz alakú tárgyakat látunk, melyek illusztrálják a négy színész mondatait, vagy éppen párbeszédben állnak velük.

Az oldal használatával hozzájárulsz a sütik használatához is. További info Engedélyezem Hogyan használjuk mi a sütiket?

De csak az előadás legvégén értem meg, hogy a képek közül valami pénisz szövege. Vagyis csak majdnem minden emlőse: egy faj pénisz szövege hiányzott. A gyűjtemény az emberi szerv nélkül csonka. Ti oda-ajándékoznátok a péniszeteket egy múzeumnak?

De mi a baj a fasszal? Juhász Éva felvétele Pedig tényleg elég mozgalmas felolvasó színházat látunk, melyet nemcsak a videók, hanem különböző műfajú zenei betétek színesítenek a Monty Python Penis Songjától egészen a rapszámokig.

pénisz szövege

Mind közül a legviccesebb Mohai Tamás rappelése, amely a kicsi farok traumáját dolgozza fel. És van négy férfi színészünk is Bán János, Menszátor Héresz Attila, Mohai Tamás, Miklós Marcellakik láthatóan készen állnak arra, hogy kitárulkozzanak, és kicsit beszéljenek arról, mi nyomja a lelküket, vagy hogy pénisz szövege öniróniát gyakorolva szórakozzanak magukon velünk együtt.

És bár négy generáció egy-egy szereplője beszél hozzánk a színpadról, felvetett problémáik inkább tűnnek általánosnak, mint életkorhoz köthetőknek.

Puskás Panni: Szent fallosz

A Férfivallomásokkal a legnagyobb probléma az, hogy a dolog egyszerűbb végét fogja meg, ha szabad ilyet mondani. Egy ismeretterjesztő műsort látunk a pénisz kultúrtörténetéről, társadalmi és művészeti reprezentációiról, melyet nem vagyok benne biztos, hogy párbeszédnek pénisz szövege volna álcázni, talán jobban működött volna, ha formailag, mondjuk, egy egyetemi előadás kereteit teremti meg.

És míg az elhangzó adatok humorosak, meglepőek vagy elgondolkodtatóak, addig a szövegbe ágyazott kis történet borzasztóan gyenge lábakon áll, és nem tart sehová.

Van ugyanis egy főszereplőfélénk, akit Miklós Marcell alakít, és akinek legfőbb problémája az, hogy a pénisze hatalmas és engedetlen, gyakorlatilag tőle elkülönült életet él, és irányítja a tetteit.

A férfiak a farkuk után mennek — mondhatnánk az üvöltő közhelyet, és igen, elképzelhető, hogy van a férfiaknak egy ilyen pénisz szövege, de összességében mégis a francba az egésszel. Az igazság ugyanis az, pénisz szövege a férfiak nem ösztönvezéreltebbek, mint a nők, de az iménti klisé gyakorlatilag akármilyen helyzetben felmenti őket a felelősségvállalás alól.

Másrészt dramaturgiai probléma, hogy e történet több példával illusztráltatik az előadás során, de a legkevésbé sem fejlődik, hanem csak önmagát ismétli.

  1. Puskás Panni: Szent fallosz - evacsarda.hu
  2. Szex i A hímvessző mérete és a szexuális kielégülés, mi számít kicsinek, és mi normális hosszúságúnak?
  3. Tépett egy eret a péniszen
  4. Szoktak fájni az ujjaiban lévő izmok?
  5. A férfi nemi szervrendszer felépítése[ szerkesztés ] A férfi nemi szervrendszer felépítése.
  6. Humán anatómia[ szerkesztés ] A pénisz henger alakú szerv, melynek végén a makk glans penis található.
  7. Pénisz fejési technika

Persze, van ebben is üdítő irónia: például akkor, amikor Pénisz szövege Héresz Attila eljátssza Miklós Marcell péniszét, vagy amikor Mohai Tamás csak vonakodva hajlandó eljátszani a pénisszel gyanútlanul szembekerülő nőt. De ez a történetszál összességében mégis úgy tűnik, csak ürügyül szolgál egy esti fejtágításhoz, mely a férfiak szexualitásának történetével és kultúrába ágyazottságával foglalkozik.

És bármilyen érdekes információkat tudunk is meg így Jézus erekciós balzsam, kortárs művészeti alkotásokról, Guinness-rekord méretekről, az ókorról, a középkorról vagy Sigmund Freudról, a hallottak nem állnak össze rendszerré, nincs koherens következtetés, amely megmagyarázná, mi közük egymáshoz az egyes szekvenciáknak, már azon kívül, hogy mind a hímvesszőről szólnak.

Férfi nemi szervek

pénisz szövege És ami a legfontosabb: mindezek következményeképp nem születnek valódi kitárulkozások, vallomások, nincs tétjük a színházi pillanatoknak. Egy férfinak a nemiségéhez való viszonya valószínűleg sokkal bonyolultabb a reggeli merevedésnél vagy annál, hogy folyvást szexelni szeretne.

S éppen emiatt éreztem azt mégis, hogy kissé értetlenül kap pénisz szövege a szöveg a témába, úgy, ahogy egy átlagos férfi a havibajról gondolkodik, vagy ahogy egy szűz fiú a klitoriszt keresgéli.

pénisz szövege

És kissé furcsálltam azt is, hogy a nő csak dísznek, csak ürügyként van jelen a történetben, hogy a szexualitás hallatlanul macsó itt. A nő — különben szokás szerint — pusztán a vágy tárgya, valami olyan dolog, amibe Mikós Marcell figurájának a farka, tehát Menszátor Héresz Attila figurája, bele akar hatolni.

pénisz szövege

Talán jó lett volna, ha ez a téma is kissé reflektáltabban jelenik meg, mint hogy amúgy tiszteljük és szeretjük a nőket. Egyébként az is elképzelhető, hogy túl sok volt az elvárásom az előadással kapcsolatban.

Uro-szexológia • Szolgáltatásaink • Da Vinci Magánklinika

Pénisz szövege mindeközben el kell ismernem, hogy sokat nevettem, és egész jól szórakoztam. Nem utolsósorban pedig az előadás tematizál egy olyan szőnyeg alá söpört problémát, mint a férfiak szexualitása és ebből fakadó pénisz szövege. Persze talán jobb lett volna, ha kicsit érzékenyebben és körültekintőbben teszi mindezt, ha talál a hímtagon kívül egyéb kapaszkodót is. Sanyi és Aranka Színház Mi? A szöveget összeállította: Selmeczi Bea.

Dramaturg és rendező: Selmeczi Bea.

Lásd még