Reggeli erekció

Reggeli erekció: mi okozza, mi befolyásolhatja? - Napidoktor

Egy biztos: a hajnali erekciót minden nemileg érett és egészséges férfi megtapasztalja.

Az NPT normál esetben alkalommal jelentkezik egy éjszaka alatt. Meglepő lehet, de a hajnali merevedés már magzati korban kialakul.

Éjszaka többször is kialakul erekció

A jelenség egyébként nemcsak az embereknél létezik, hanem számos egyéb emlősfajnál is megfigyelhető. Az évek során a kutatók reggeli erekció különböző elmélettel álltak elő, hogy megmagyarázzák az NPT-t, egyelőre azonban bizonytalan, hogy mi is idézi elő a hajnali erekciót.

reggeli erekció a pénisz megvastagításának módjai

Annyi biztos, pénisz pumpálás a jelenségnek az alvás REM gyors szemmozgás, azaz rapid eye reggeli erekció fázisához van köze.

A szakértők úgy vélik, hogy ezen sejtek többek közt a merevedés gátlásában is szerepet játszanak, az alvás során viszont csökken aktivitásuk, ez pedig elősegítheti az izgalmi állapot kialakulását.

reggeli erekció merevedés nem azonnal

Más szakértők viszont úgy gondolják, hogy a hajnali merevedést a nitrogén-monoxid szintjének REM fázis során történő növekedése váltja ki. A nitrogén-monoxid a szervezetben a vérerekben található sejtekből szabadul fel, majd szétáradnak a simaizmokban, pihenést okozva.

Hogyan jellemezné az erekció erősségét? Pszichogén: stressz, szorongás, depresszió, fokozott szimpatikus tónus. Ennek több oka is lehet: 1.

A vegyület felszabadulásával egy időben ugyanakkor a vérerek is kitágulnak, ennek hatására pedig több vér áramlik a nemi szervekbe, és létrejön az erekció. Az NPT kapcsán egy másik érdekes kérdés, hogy milyen evolúciós okai lehetnek a jelenségnek.

  • Minden típusú férfi erekció
  • Mitől alakul ki a reggeli merevedés?
  • Merevedési zavar okai-kezelése-Dr. Szabó Ferenc
  • Sok fiatal kíváncsi arra, hogy mi okozza a reggeli merevedést.
  • Mi okozza a reggeli merevedést? | hu
  • Ha egy lánynak egy srácnak merevedése van
  • Sok fiatal kíváncsi arra, hogy mi okozza a reggeli merevedést.

Néhány kutató szerint a reggeli erekció azért hasznos, mert segíti az erektilis szövet egészségének megőrzését. Egy másik elmélet alapján az alvás közben kialakuló merevedés ráadásul az éjszakai bevizelés elkerüléséhez is hozzájárulhat, igaz, az éjszakai vizelet-visszatartásban egyéb tényezők is szerepet játszanak.

Küldd el nekünk, és reggeli erekció választ adunk az élet nagy kérdéseire.

reggeli erekció colibacillus és pénisz

Kövess minket rendszeresenlehet, hogy a te kérdésed lesz a következő?! Kiemelt fotó: Thinkstock.

Mózes Zsófi Tetoválás: idővel úgyis megbánjuk?

Lásd még