Szexológus erekció

Színes pirulák

Mikortól beszélhetünk korai magömlésről?

A merevedési zavarok, azaz erektilis diszfunkció a férfiak leggyakoribb szexuális problémája. A probléma lehet organikus és lelki eredetű is!

miért tűnhet el egy merevedés élesen férfi hímvesszők értékesítése

A férfiak leggyakoribb szexuális problémája az erektilis diszfunkció, azaz a merevedés zavara. A probléma korántsem csak az idősebb korosztályra jellemző: kortól függetlenül világszerte több, mint millió férfit érint.

az erekció erős, de nem hosszú csökken az erekció a közösülés során

A probléma lehet alkalmanként jelentkező, vagy tartós állapot, mely kihat a szexológus erekció életre, az önbecsülésre és az általános közérzetre is. A probléma lehet organikus és lelki eredetű is.

Ételek, amitől jobb lehet a szerelmeskedés (is)!

Fiatalabb korban leggyakrabban mentális, a kor előrehaladtával pedig inkább szervi okok nehezíthetik a merevedést. A lehetséges szervi okok közt leggyakrabban szív-és érrendszeri elváltozások szerepelnek, de az erektilis diszfunkciót okozhatja hormonális probléma, vagy a prosztata gyulladása is.

hogyan befolyásolja a herpesz az erekciót erekció kezelés népi módon

A merevedés gyengülése vagy elmaradása cukorbetegség és egyéb keringési és anyagcsere-zavarok tüneteként is jelentkezhet, mivel ezek a betegségek az erekcióhoz nélkülözhetetlen idegek és kis erek roncsolódását is okozhatják. A potenciazavar kialakulásában kiemelt jelentőséggel bír a dohányzás, a túlzott mértékű alkoholfogyasztás és a szexológus erekció is, valamint különböző gyógyszerek mellékhatásaként is előfordulhatnak erekciós problémák.

Szexológus erekció időnkénti erekcióhiány természetes dolog, aktus közben is több alkalommal előfordulhat a merevedés gyengülése. Tartósan fennálló probléma esetén első és legfontosabb a szervi okok kizárása organikus okokra utalhat például a spontán erekció elmaradásaazok szakszerű kezelése.

dörzsölés az erekció érdekében a merevedés aktusa elesik

A merevedési zavar hátterében leggyakrabban tudattalan, lelki okok állnak. A merevedést közvetlenül gátló tényező a szorongás, ami több okból történhet: legjellemzőbb a teljesítménykényszer érzése, főleg kevés szexuális tapasztalattal rendelkező, vagy önbizalomhiányos férfiak esetében.

Hasonló belső bizonytalanságot szülhet a partner sikeressége vagy anyagi jóléte.

 • Az ember péniszzel rajzol
 • Megmossa a péniszét
 • Gyakorlatok a pénisz rugalmasságához
 • Rozs Erika szexuálpszichológus - személyes és online tanácsadás
 • Erekció és javítása
 • Szexológus válaszol | Peak Man

A munkahelyi stressz és a túlhajszoltságból fakadó testi-lelki fáradtság is befolyásolhatja mind a libidót, mint az erekciót.

A stressz természetesen a párkapcsolatokban jelentkezve is kihat a szexualitásra.

romlott a reggeli erekció mit kell tenni erekció hiányában

A szexuális életet a párok nem-szexuális jellemzői is befolyásolják. Az eltérő kapcsolati igények, elvárások, a gyakori viták vagy a kommunikációs problémák egyaránt általános frusztrációt okozhatnak a felekben, ami szexuális téren, így a merevedés zavaraiban is megnyilvánulhatnak.

Merevedési zavar oka

Az édesanyjához szorosan kötődő férfi tudat alatt olyan nőt választ, aki az általa idealizált anyaképhez külsőleg, vagy belső tulajdonságaiban hasonlít. Párjában a bálványozott anyai alakot idéző nőt látja, ám a vele való szexualitásban a hasonlóság miatt gátolt, mivel a tökéletes nővel való szex az anyakép megszentségtelenítését jelentené.

A pszichológusok és a szexológusok ezért az erekciós zavart az esetek többségében lelki eredetűnek tartják. Szerintük a merevedési zavar gyakran a félelem, a gátlások, a teljesítménykényszer vagy a stressz eredménye. Sérült önértékelés Fiatal férfiaknál testi okokra visszavezethető merevedési zavar sokkal ritkábban fordul elő, mint idősebb korban.

Az effajta beidegződés csak hosszas pszichoterápiával orvosolható, feltárva a mélyben gyökerező okokat. A merevedési zavarok nem csak a férfi egyszemélyes, hanem a pár közös problémája, aminek a megoldásához mindkét félre szükség van.

 • Nincsenek merevedési tünetek
 • Pénisz vastagságának mérete
 • A férfiak péniszének gyakorlása
 • Andrológia - Uro-szexológiai centrum Pécs
 • Hogyan lehet erekciót erősíteni 60 évesen
 • Merevedési zavar kivizsgálása és kezelése - Urológiai Központ

Az merevedés elmaradása vagy megszűnése nem kell, hogy a szexológus erekció végét jelentse: egymás kielégítése folytatódhat kézzel, vagy orális módon is.

Fontos a partnerek közti megfelelő testi és verbális kommunikáció, az ellazuláshoz szükséges feltételek megteremtése és az irreális félelmek megbeszélése, eloszlatása. Amennyiben a kapcsolat stabil, az okokat feltárva türelemmel és közös erővel túl lehet lépni az erekciózavarokból fakadó nehézségeken.

Mózes Zsófi Tetoválás: idővel úgyis megbánjuk?

Merevedési zavar.

Lásd még